Zsindely tető felújítása 2018-05-15T05:35:00+00:00

Ez a rövid cikkünk a különböző felújítási fázisokat mutatja, az eredeti állapottól a teljesen megerősített és felújított zsindellyel fedett kész állapotig.

Az eredeti állapot, a zsindely eltávolítása előtt.

Az ügyfél első körben sajnos nem a megfelelő minőségű zsindelyt vette meg, ezért, mielőtt nagyobb baj (beázás) történt volna, idejében a zsindelytető felújítása mellett döntött.

Tönkrement zsindely tető

A következő képen már a zsindely eltávolítása is megtörtént, egészen a deszkázatig, az ügyfél elvetette azt, hogy az IKO Cambridge zsindellyel „átzsindelyezze”, ez a módszer az úgynevezett zsindelyt-zsindelyre technológia lett volna.

Tehát nem mindig kell eltávolítani a régi zsindelyt.

Ha mégis amellett döntenek, hogy leszedik a régi zsindelyt, nagyon fontos, hogy a tetőt teljesen megtisztítsuk a régi zsindelyezés maradványaitól, ilyenek a zsindelydarabkák, régi alátétlemez, bádogos termékek, szögek, csavarok és ragasztómaradványok.

Zsindely tető felújítás letakarított tető

Zsindely eltávolítása után, a megtisztított deszkázatot, új OSB-lappal fedték, ami megerősítette a régi deszkákat, ill a tetőszerkezetet is. Az OSB-lapok méretük ill. a mechanikai ellenálló képességeik miatt megakadályozzák a hónyomás által okozott hullámosodást ,amit általában a deszkázat a hosszú évek alatt meghajlással, látványos hullámosodással „honorál”.

A fentiek miatt az OSB-lapra történő kivitelezés sokkal jobb, szebb és tartósabb zsindelyezést eredményez.

Zsindely tető felújítás osb lemezek

Zsindelyfedés előtt a vápát a zsindely színének megfelelő IKO Armourvalley vápatakaróval szigetelték.

Ez a vápatakaró lemez olyan APP modifikált bitumennel készült vízszigetelő nehéz-lemez, amelyet a zsindely színével megegyező színű granulátummal gyárt az IKO, így biztosítva tökéletesen harmonikus megjelenést tetőjének.

Zsindely tető felújítás osb lemezek csíkozva

Zsindelyezés előtt az alátétlemez kerül felhelyezésre.
(A vonalak a zsindely felrakását segítik.)

Az Armourbase 15 IKO rendszer azonos, klasszikus üvegfátyolra épülő bitumenes zsindely alátétlemez használata az alábbi előnyöket biztosítja az Ön számára:

-> biztosítja a tető vízzárását a kivitelezési folyamat során
-> biztosítja az elkészült tető vízzárását szél hajtotta esővíz behatolása illetve kapilláris víz visszaszivárgása esetén
-> kiegyenlíti a tetődeszkázat esetleges egyenetlenségeit
-> bitumentömegével biztosítja a zsindelyfedés “helyi tűzterjedésű” besorolását
-> a gyártásához használt rendszer-azonos IKO oxidált bitumen biztosítja a zsindellyel alkotott egységes rendszert (pl. dilatáció)

Zsindely felújítás alátétlemezek

És a végeredmény:

Ezen a zsindelytetőn az IKO Cambridge Xtreme 52 Dual Black, hátoldalán öntapadó felülettel rendelkező laminált zsindely került felhelyezésre.

A Cambridge Xtreme zsindely megjelenésével, mely még nagyobb biztonságot nyújt a felhasználóknak már 9,5 °-os tetőlejtés esetén is, egészen 90°-ig, tehát a függőleges síkra történő zsindelyezés esetén is.

A neve extrém ellenállását jelenti az erős széllel illetve szél hajtotta esővel szemben. A világon az első laminált zsindely, amely hátoldalán öntapadó felülettel rendelkezik. 12 kg-os négyzetméterenkénti súlya is bizonyítja, teljesen megállja a helyét a prémium kategóriás zsindelyek között. A kiadóssága és a könnyű felhasználhatósága a leggazdaságosabb zsindelyt eredményezi extra hosszú – 30 éves – garanciaidővel!

Felújított zsindely tető IKO zsindellyel
Felújított zsindely tető IKO zsindellyel 2