10 érv a zsindely mellett 2018-04-14T12:08:09+00:00

10 érv a bitumenes zsindely tetőfedés mellett

1. Az IKO zsindelyek gazdag forma- és színválasztéka

Az IKO bitumenes zsindelyei közül 5 fajta vágási forma és több mint 80 színéből választhatjuk ki a tető formájához, a ház stílusához legmegfelelőbbet.

2. A zsindelynek az időjárás nem akadály.

A zsindelyek rendkívül ellenállóak a hideggel és a meleggel, a széllel, a hőmérséklet változással szemben. Hideg hajlíthatósága -10 °C-ig megmarad, és ami még ennél is fontosabb, hogy hőállósága +130 °C, ami magas UV állóságot jelent,ezen kívül ellenáll a heves esőnek és a jégesőnek

3. A zsindely felrakása, bármilyen alakú tetőformára könnyen kivitelezhető

Akár íves a tetőnk, akár másmilyen tagolt felületű, a bitumenes zsindellyel könnyedén megvalósítható az esztétikus fedés.

4. A zsindelytető alapanyagának tartós színei

A bazaltzúzalék nem szívja magába a vizet, ezért nem porlad. A zúzalékszemcséket magas hőmérsékleten úgynevezett „keramizálási” eljárással színezik. A színezéshez felhasznált szervetlen festékanyag ellenáll az UV-sugárzásnak, ezért tartósan megőrzi a bitumenes zsindely élénk színét.

5. A zsindely tető súlya könnyűnek számít

A tartószerkezetek keresztmetszetének csökkentése kisebb tetősúlyt, így kisebb terhelést és nagyobb biztonságot jelent. Sőt, a régi palatetők újra fedésére ugyancsak kiválóan alkalmas ez a bazaltzúzalékos zsindely.

6. A zsindely tető karbantartása könnyedén megoldható

A bitumenes, kőzúzalékos tetők biztonságosan járhatók, könnyen ellenőrizhetők. A zsindelyek nem csúsznak szét.

7. A zsindelyfedéseknél nincs szükség különleges kiegészítő elemekre

A zsindely saját anyagából elkészíthetők a különböző részletek az éleknél, a tető dőlésszög változásánál, a vápákban és a gerincnél.

8. A bitumenes tetőzsindely sokféle tetőhajlás esetében alkalmazható

A különböző tetőfedési rendszereknél alkalmazható dőlésszögekkel összehasonlítva a kőzúzalékos bitumenes tetőzsindely a legtágabb tartományban használható. Az IKO Cambridge Xtreme hátoldalán öntapadó felülettel rendelkezik és ezért 9,5 fokos tetőlejtéstől egészen 90 fokos tetőhajlásszögig is alkalmazható.

9. A zsindely praktikus csomagolása

Mozgatás közben nem törnek az elemek, könnyen szállítható és tárolható, a tetőre pedig egyszerűen felvihető.

10. IKO zsindelyek hosszabb élettartamúak a versenytársainál

A következőek miatt:

Az IKO a bazaltzúzalékos zsindelyfedéseihez teljes rendszert kínál, melyben a tető építéséhez felhasználható összes tartozék megtalálható.